dinsdag 5 maart 2019
Huis van Weldadigheid
Work in progress!

We zijn inmiddels begonnen met de productie van de inrichtingselementen voor het Huis van Weldadigheid te Frederiksoord. Een weef-spel is één van de in wording zijnde objecten; op de afbeelding onderweg van 3D-tekening naar werkelijkheid.
De opening van het nieuwe belevingscentrum in Drenthe is naar verwachting rond 1 mei a.s.


© Heijmerink Wagemakers
 
maandag 25 februari 2019
Experience Center voor SAP
Van softwarebedrijf SAP kreeg Heijmerink Wagemakers de design & build-opdracht voor een compleet nieuw Experience Center bij de Nederlandse vestiging in 's-Hertogenbosch.

Met ontwerppartner MMEK vertaalden we de wensen van SAP naar een onderscheidend concept dat aansprekend en uitnodigend is voor de diverse doelgroepen van het internationale bedrijf.
Het definitieve ontwerp werkten we uit naar een technisch ontwerp en inmiddels zijn we al aan het produceren.
SAP neemt volop deel aan de hedendaagse technologische revolutie. Als marktleider op het gebied van bedrijfsapplicaties helpen zij organisaties om complexiteit het hoofd te bieden, nieuwe kansen te creëren voor innovatie en groei, en de concurrentie voor te blijven. In het Experience Center zal een indrukwekkende hoeveelheid oplossingen en toepassingen zijn te ervaren. Het center biedt ook mogelijkheid voor trainingen, meetings en events.
Naar verwachting openen de deuren in juni 2019. 
maandag 11 februari 2019
Nieuwe internationale trekpleister in Aalsmeer
FloriWorld is een compleet nieuw experience center in wording en wordt een belangrijke verrijking van het toeristisch aanbod in de directe omgeving van Amsterdam en Schiphol.

FloriWorld zal het groene gevoel aanwakkeren bij bezoekers: een bijzonder uitje barstensvol beleving, een verrijking van je persoonlijk leven én een versterking van de top of mind-positie van bloemen en planten. Kortom: een leuke en leerzame ontdekkingstocht. De opening wordt in de eerste helft van 2020 verwacht.
Het spectaculaire ontwerp is afkomstig van Kranendonk Experience. Van hen kregen we de opdracht om het schetsontwerp per ruimte te vertalen naar schematische ontwerpen. Daar zijn we momenteel druk mee bezig. Een kleurrijke uitdaging!


© KEX
 
woensdag 6 februari 2019
Bart en Ralph compagnons

Vijf jaar samenwerking heeft geleid tot een verduurzaming: vanaf 1 januari 2019 is Ralph Gosselink naast Bart Wagemakers medeaandeelhouder geworden van Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier bv. De continuïteit van ons bedrijf – dat inmiddels ruim 32 jaar bestaat - is hiermee nóg weer meer toekomstbestendig!  
maandag 28 januari 2019
Nieuwe aanwinst!
Ons team is begin dit jaar uitgebreid met topper Christiaan Wiersma.

Christiaan is onze nieuwe uitvoerder; de man die hier in huis met de engineers meedenkt over praktische oplossingen, die in de werkplaats prototypes en mock-ups maakt en halffabricaten assembleert. En bovenal: die op locatie zorgt dat alles volgens ontwerp en planning wordt uitgevoerd. Dat betreft zowel het installeren op locatie van objecten die hij in onze werkplaats heeft voorbereid, als het leidinggeven aan partners en onderaannemers die wij inhuren bij de realisatie van onze projecten.
Kortom; een baan die vraagt om creativiteit, oplossingsgerichtheid, samenwerking en leiderschap. Competenties die Christiaan allemaal in huis heeft!
Christiaan volgde de opleiding tot meubelmaker en aansluitend deed hij de richting 3D Design aan de Hoge School van Kunsten. Zijn loopbaan is divers: Christiaan was antiekrestaurateur, docent meubel maken, kunstemballeur en uitvoerder/projectleider bij grote interieurprojecten. Zijn ervaring is voor ons goud waard! 
donderdag 3 januari 2019
Stadsmuseum Zoetermeer verandert in Museum De Voorde
Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht om het tentoonstellingsontwerp voor het nieuwe Museum De Voorde in design en build met XPEX (experience experts) te gaan realiseren. We zijn inmiddels begonnen!

Het oude Stadsmuseum Zoetermeer sloot z’n deuren voorgoed in november. Medio april 2019 opent een volledig nieuw museum op een nieuwe locatie in het stadshart van Zoetermeer: Museum De Voorde (een voorde staat voor verbinding). 
De openingstentoonstelling ‘Dit zijn wij’ gaat over zes generaties van na de oorlog tot nu. Via allerlei interactieve elementen ontdek je als bezoeker wat generaties met elkaar gemeen hebben en wat ze van elkaar onderscheidt. Museum De Voorde verbindt mensen met elkaar die anders misschien niet zo snel met elkaar in aanraking zouden komen. Het is het enige museum in Nederland over lifestyle en het dagelijks leven vanaf de jaren ’50. Van Elvis tot Beyoncé en van mens-erger-je niet tot flippo’s… alles komt voorbij!


© XPEX
 
woensdag 19 december 2018
Gewaardeerde relatie
Op een paar dagen na ligt 2018 achter ons. We kijken terug op een goed jaar en dat hebben we mede aan u te danken!

Het in ons gestelde vertrouwen, het prettige contact en de enthousiaste samenwerking met opdrachtgevers, ontwerpers, productiepartners en leveranciers waarderen we enorm.
We kijken er naar uit u in 2019 weer tegen te mogen komen.

We wensen u van harte sfeervolle kerstdagen en een heel gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar!

Het team van Heijmerink Wagemakers
Bart, Maan, Mark, Ronald, Asma, Ralph, Pim, Bram, Ireen, Paul-Chris, Hans en Hans, Frank, Lourina, Jelle, Gert, Sjon, Hielke en Stijn


Buiten de feestdagen om is ons bedrijf – weliswaar met een wat kleinere bezetting - geopend.
 
dinsdag 18 december 2018
Op de nominatielijst
De nominaties voor the European Museum of the Year 2018 zijn bekend! Aan drie van de genomineerde musea kunnen wij met gepaste trots onze naam verbinden.

Voor ons zijn ze eigenlijk alle drie nu al winnaars: Het Openluchtmuseum Arnhem (Canon van Nederland), Airborne at the Bridge, ook in Arnhem en House of European History in Brussel. We leverden een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en realisatie van de permanente tentoonstellingen in deze drie musea.
Zie hier de lijst met alle Europese genomineerden en een leuk artikel in De Gelderlander. 
De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het congres van de European Museum Forum tussen 24 en 25 mei in het Childhood Museum in Sarajevo.


 
maandag 3 december 2018
Vernieuwd Jenevermuseum in GinCity
Bij het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam zijn we van start gegaan met de voorbereidingen voor de complete herinrichting van de museumzalen op de eerste en tweede verdieping.

In een design & build-samenwerking met Tinker Imagineers nemen we de museumzalen van de voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij op de schop. Het defintief en technisch ontwerp zijn klaar. Inmiddels zijn we met de productie begonnen.

Schiedam staat te boek als de Jeneverstad van de wereld en wordt daarnaast steeds vaker GinCity genoemd. Dit dankzij de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins (en jenevers) te ontwikkelen.
In de te vernieuwen tentoonstellingen komen jenever, Schiedam als jeneverstad én de marketing rondom jenevermerken centraal te staan. De branderij, de bottelarij en vatenopslag blijven daarbij deel uitmaken van het museum. 
De museumzalen op de 1e en 2e verdieping zijn sinds 1 februari tijdelijk gesloten. Voordat de Nationale Museumweek (8-14 april) van start gaat, is het complete museum weer toegankelijk voor publiek.


© Tinker
 
dinsdag 20 november 2018
Nieuwe experience: Huis van Weldadigheid
De provincie Drenthe krijgt met belevingscentrum Huis van Weldadigheid te Frederiksoord een nieuw museum van provinciaal belang. Hier ga je alles ervaren en te weten komen over de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid (genomineerd voor de werelderfgoedlijst 2019) en hun invloed op onze hedendaagse samenleving.

Heijmerink Wagemakers heeft de uitdagende design & build-opdracht om - in co-creatie met Studio Pronk, Shosho, IJsfontein, Semmika en het team van het Huis van Weldadigheid – de experience te gaan ontwikkelen en realiseren. De opening is naar verwachting in mei 2019. Onze opdrachtgever is Stichting Koloniecentrum Frederiksoord.

De Koloniën van Weldadigheid werden 200 jaar geleden gesticht ter bestrijding van armoede.
Via landontginning en continue verbeteringen in de landbouwmethodieken kregen armen uitzicht op een beter leven. De Koloniën waren vooruitstrevend in hun sociale maatregelen en helemaal zelfvoorzienend, wat uitzonderlijk was. Ze laten het geloof in de maakbaarheid van de mens en de samenleving zien.
In het schetsontwerp van Pronk vormt de multimedia experience ‘De Proefkolonie; een experiment van weldadigheid’ de publiekstrekker, gevolgd door de interactieve postshow ‘Weldoen toen, Weldoen nu’. Bezoekers gaan ervaren wat weldadigheid is, waarom het nodig was en waarom het nog steeds relevant is. 
maandag 19 november 2018
Wavin Academy: upgrade
Heijmerink Wagemakers realiseerde in 2015 voor Wavin Nederland in Hardenberg de Wavin Academy. Dit najaar kreeg de experience een upgrade.

De belangrijkste vernieuwing is de omschakeling van het Wavin House van virtual reality (VR) naar augmented reality (AR). De bezoeker navigeert met behulp van een tablet op een interactieve manier langs de leidingsystemen die Wavin boven- en ondergronds biedt. Heijmerink Wagemakers realiseerde de nieuwe inrichting voor deze AR-ruimte, die werd voorzien van productzuilen en een wandmeubel met geïntegreerd groot scherm, tablets en verlichting. Alles is aangesloten en geprogrammeerd op het bestaande showcontrol-systeem.
De Wavin Academy is bovendien uitgebreid met een exhibit waarin de Wavin Sentio wordt gevisualiseerd: een systeem om vloerverwarming en -koeling slimmer en makkelijker mee in te regelen. Een bezoek aan de Wavin Academy staat nu - nog meer dan voorheen - garant voor een dag vol training en beleving; a customer journey.
Brand experience specialist MMEK ontwierp destijds de experience en betrokken we ook nu weer bij de upgrade.


© Heijmerink Wagemakers
 
donderdag 15 november 2018
Op de longlist voor de Frame Awards 2019
Bij de ontwikkeling en realisatie van drie longlist-projecten was Heijmerink Wagemakers betrokken en daar zijn we best trots op!

We hebben het over Brew You Ride ('best use of digital technology' in de Heineken Experience Amsterdam), Canon of Dutch History ('exhibition of the year' in Openluchtmuseum Arnhem) en het Prinses Maxima Centrum ('healthcare centre of the year').
De Frame Awards 2019 longlist werd samengesteld uit bijna 1050 inzendingen uit 34 landen. De selectie bestaat uit projecten die het volledige interieurspectrum bestrijken; van winkels en horeca tot werk, instellingen en shows.
Op 3 december worden de genomineerden per (sub)categorie onthuld en krijgt het publiek een week de tijd om te stemmen. Stay tuned! 
woensdag 7 november 2018
Ruimtelijke communicatie in Gelders landschap
Heijmerink Wagemakers ontwikkelt en realiseert in opdracht van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) alle objecten uit het nieuwe huisstijlontwerp: van uithangborden tot meterslange kasten.

Bijna 12.000 hectare landgoederen en natuurterreinen en 35 kastelen, landhuizen en kasteelruïnes vallen onder de zorg van GLK. Daarvan zijn 7 kastelen en landhuizen én vrijwel alle natuurgebieden toegankelijk voor publiek.
Studio Pronk ontwierp in opdracht van GLK een huisstijl die de onderlinge samenhang tussen deze 7 kastelen in Gelderland duidelijk en herkenbaar maakt voor het publiek.
Kasteel Doorwerth en Huis Zypendaal dienen als pilot. Hier wordt in de loop van december de uitnodigende huisstijl (‘ruimtelijke communicatie’) zichtbaar voor de bezoekers.

Als beeldmerk is gekozen voor de ampersand. Deze prijkt in het logo en zie je overal in de omgeving van de kastelen terug: levensgroot alleenstaand, maar vooral ook op de nieuwe bewegwijzerings- en informatieborden. Een ontvangstbalie en andere maatwerkmeubels voor de kasteelwinkels/informatiecentra maken het huisstijlbeeld compleet.
Het Gelderse landschap met z’n kastelen wordt nog mooier dan het al was!


© Heijmerink Wagemakers
 
maandag 29 oktober 2018
Een expositie in de Heineken Experience
Op de vernieuwde vijfde verdieping van de Heineken Experience in Amsterdam is een 'open depot' ingericht.

Iconische collectiestukken, die het merk Heineken vanaf eind 19e eeuw groot maakten, zijn voortaan te zien in de Heineken Experience te Amsterdam. Te beginnen bij het ‘Diplome de Grand Prix’; de gouden medaille die Heineken kreeg uitgereikt op de wereldtentoonstelling te Parijs in 1889. Dit topstuk prijkt in een beveiligde vitrine. Ook het groene maanmannetje dat werd ingezet in de reclamecampagne 1988-’89 (“What a wonderful world”) maakt onderdeel uit van Heinekens memory lane
Heijmerink Wagemakers kreeg - in vervolg op de technische ontwikkeling en realisatie van de Brew You Ride - opdracht voor de realisatie van het tentoonstellingsinterieur binnen de Heineken Experience.
In januari 2018 werd de experience verrijkt met de nieuwe, spectaculaire attractie Brew You Ride. Begin november bezocht de miljoenste gast van dit jaar de audiovisuele reis in de voormalige brouwerij te Amsterdam. 


© Heijmerink Wagemakers
 
maandag 8 oktober 2018
Crowdfunding: Strijd tegen stijgende zeespiegel!
De aarde warmt sneller op dan ons lief is, maar we doen er nog te weinig aan. In de rondreizende escaperoom ‘Blue Mirror’ word je uitgedaagd de strijd aan te gaan met de stijgende zeespiegel. Een dichtbij-je-bed-show die je wakker schudt. Kom in actie. Investeer in de Blue Mirror.

In escaperoom Blue Mirror ga je op reis naar de toekomst: Nederland over pakweg 30 jaar.
De Blue Mirror is een soort world control room, waarin je de kans krijgt om alle factoren die invloed hebben op klimaatverandering aan te passen door aan de ‘knoppen van de wereld’ te draaien. Dit kan via uitdagende puzzels, snelheid en goede samenwerking. Maar… je zit ook in een tijdmachine. Elke 5 seconde gaat er een seizoen voorbij. Binnen enkele minuten worden de gevolgen van klimaatverandering voelbaar: het wordt warmer, gaat stormen en voor je het weet begint het water - ja water! - aan je voeten te stijgen. Lukt het je om binnen 10 minuten het jaar 2050 met droge sokken te halen?
Initiatiefnemer is Sherlocked: de eerste ontwerper van het wereldberoemde escaperoom-concept. Blue Mirror is niet alleen entertainment. Onder het motto ‘wie niet horen wil, moet maar voelen’ voert Sherlocked actie om gezamenlijk het tij te keren.
Escaperoom Blue Mirror gaat op reis langs manifestaties, beleidsmakers en festivals. De ontwikkeling van Blue Mirror is complex. De experience reist immers de wereld over vol met geavanceerde techniek aan boord. Daarnaast moet de installatie tientallen keren per dag op een veilige manier onderlopen met water. Dit vraagt om duurzame investeringen en vakmanschap en dat kost geld. Dus: kom in actie en investeer mee in de strijd tegen de stijgende zeespiegel!


 
donderdag 27 september 2018
Stadsmuseum Lier geopend!
De stad Lier - provincie Antwerpen - is een totaal getransformeerd museum rijker.

‘Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly’ was tot voor kort een traditioneel kunstmuseum. Dit jaar maakte het de transitie naar een stadsmuseum met als kerntaak: het verbinden van mensen. Een toegankelijk museum, betrokken en bewust van zijn maatschappelijke rol.
Het nieuwe Stadsmuseum Lier communiceert een afgewogen mix van de bestaande collectie en gebeurtenissen van vroeger met hedendaagse kunst, verhalen en belevenissen van nu. Om zo niet alleen een grotere doelgroep aan te spreken, maar ook een zo compleet mogelijk beeld weer te geven van de stad Lier, zijn bewoners en zijn sociale netwerken.
Samen met Pronk en het museum hebben we najaar 2017 de storyline en content vertaald naar een definitief ontwerp. Dit jaar hebben we het ontwerp technisch ontwikkeld, geproduceerd en gerealiseerd. Het resultaat mag er zijn! Het laatste weekend van september was gevuld met een feestelijk openingsprogramma.


© Heijmerink Wagemakers
 
maandag 24 september 2018
Wish on wheels
Een iconische Airstream-caravan uit 1974 is de afgelopen maand bij Heijmerink Wagemakers omgebouwd naar een snoezelruimte.

Stichting Make a Wish vervult de liefste wens van ernstig zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar. Sommige kinderen hebben echter een zodanig geestelijke beperking dat zij zelf niet kunnen aangeven wat zij graag zouden willen. Speciaal voor hen heeft Stichting Make a Wish een rondreizende Snoezelcaravan laten ontwikkelen. In snoezelruimtes bevinden zich objecten die via geluid, beelden, aanraking, geur of smaak de zintuigen prikkelen. Dit leidt tot ontspanning en heeft een bewezen positief effect.
Make a Wish gaf ons opdracht om de Airstream-caravan totaal te strippen en om te bouwen tot een klimaatgeregelde ruimte waarbinnen de zintuigenprikkelende objecten worden geïnstalleerd. Basis vormt een waterbed, omgeven door sensorische ledverlichting, een spiegel met dieptetunnel-effect, enzovoort.
De buitenkant kreeg een volledig nieuw, in-het-oogspringend jasje. De behuizing van de vintage Airstream is rond en krom, dus al het meubilair dat we erin bouwden is maatwerk pur sang. Bovendien: een loodzwaar, ‘onstabiel’ waterbed transporteren in een rondreizende caravan vraagt om doordachte engineering.
In het weekend van 22-23 september 2018 is de caravan feestelijk in gebruik genomen.© Heijmerink Wagemakers
 
donderdag 6 september 2018
Snoezelcaravan voor Make a Wish
We hebben het hier niet over zo maar een caravan; een heuse Airstream uit 1974 wordt momenteel bij Heijmerink Wagemakers getransformeerd.

Stichting Make a Wish vervult de liefste wens van ernstig zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar. Sommige kinderen hebben echter een zodanig geestelijke beperking dat zij zelf niet kunnen aangeven wat zij graag zouden willen. Speciaal voor hen laat Stichting Make a Wish een rondreizende Snoezelcaravan ontwikkelen. In snoezelruimtes bevinden zich objecten die via geluid, beelden, aanraking, geur of smaak de zintuigen prikkelen. Dit leidt tot ontspanning en heeft een bewezen positief effect.
Make a Wish gaf ons opdracht om de iconische Airstreamcaravan totaal te strippen en om te bouwen tot een klimaatgeregelde ruimte waarbinnen de zintuigenprikkelende objecten worden geïnstalleerd. Basis vormt een waterbed, omgeven door sensorische ledverlichting, een spiegel met dieptetunnel-effect, enzovoort.
De behuizing van de vintage Airstream is rond en krom, dus al het meubilair is maatwerk pur sang. Bovendien: een loodzwaar, ‘onstabiel’ waterbed transporteren in een rondreizende caravan vraagt om doordachte engineering.
In het weekend van 22-23 september 2018 vindt de feestelijke onthulling plaats. 
maandag 20 augustus 2018
Canon kaskraker voor Openluchtmuseum
Het Openluchtmuseum stevent af op het beste jaar ooit dankzij de tentoonstelling Canon van Nederland.

In 2017 bezochten 535.000 mensen het museum in Arnhem. Dit jaar lijkt voor het eerst de grens van 600.000 bezoekers te worden aangetikt. Nooit eerder bezochten zoveel mensen het Openluchtmuseum. De presentatie van de geschiedenis van Nederland opende bijna een jaar geleden en trekt veel nieuw bezoek aan. De Canon zorgt er tevens voor dat het museum in februari en maart open blijft, omdat de tentoonstelling binnen is. Dat leverde dit jaar al ruim 20.000 extra bezoekers op.

Heijmerink Wagemakers was verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en realisatie van deze grootse, awards-winnende tentoonstelling. Onze trots duurt voort!


 
donderdag 12 juli 2018
Langste geklimatiseerde vitrine van Nederland
In Batavialand te Lelystad is afgelopen zomer ‘de Flevowand’ onthuld: een borduurwerk met een lengte van 60 meter en een hoogte van 50 cm. Het unieke wandkleed vertelt de complete ontstaansgeschiedenis van Flevoland en het voormalig Zuiderzeegebied.

Batavialand en ontwerper XPEX gaven Heijmerink Wagemakers de uitdagende opdracht voor de engineering en realisatie van de ruim 60 meter lange, geklimatiseerde vitrine, waarin het tapijt is opgehangen. Krijg hier een beeld via een kort filmpje.
De Flevowand in Batavialand is omgeven door interactieve presentaties. Deze refereren aan de afgebeelde gebeurtenissen op het doek en leggen een verbinding naar objecten uit de collectie van Batavialand.


© Heijmerink Wagemakers

 
donderdag 7 juni 2018
Prinses Máxima Centrum
Eindelijk was het dan zover. Koningin Máxima opende in juni het PMC; hét ziekenhuis voor kinderoncologie. Hier vindt alle zorg en research plaats op het gebied van kinderkanker. Heijmerink Wagemakers ontwikkelde en bouwde er tientallen speel- en ontwikkelplekken.

In het Prinses Máxima Centrum te Utrecht wordt gestreefd naar 100% genezing van kinderen met kanker. Ernstig zieke kinderen verblijven vaak maanden en soms nog veel langer in het ziekenhuis. Daarom is het belangrijk dat de jonge patiënten zich tijdens hun verblijf kunnen blijven ontwikkelen. Wat je in normale ziekenhuizen ziet, is één plek waar iets is om te spelen. In het PMC doen ze aan 'ontwikkelingsgerichte zorg'. Overal door het centrum verspreid zijn grote, iconische spelelementen (een levensgroot Tetris-spel!) en bijzondere ruimtes die het aantrekkelijk maken je kamer uit te komen (als het kan). Zo ontmoet je andere kinderen met wie je kunt spelen, leren of chillen.
Je vindt er ondermeer een bouwplaats met huizenhoge bouwkraan, een tienerlounge, bibliotheek, musiekstudio en theater. In de ontdekplek wordt ingespeeld op de leergierigheid van kinderen. Met behulp van spellen, microscopen, proefjes en een quiz komen zij van alles te weten over hun ziekte en wat er wordt gedaan om hen beter te maken.

In nauwe samenwerking met ontwerper MMEK was het een erg bijzonder project voor Heijmerink Wagemakers. We zijn er reuzetrots op dat we onze deskundigheid mochten inzetten en zodoende hebben kunnen bijdragen aan een aantrekkelijker ziekenhuisverblijf voor deze kinderen!


 
donderdag 31 mei 2018
And the winner is...
Tentoonstelling 'Canon van Nederland’ is winnaar van de International Award bij Museums+Heritage 2018!

Een citaat uit het lovende juryrapport: “Why the judges chose this winner: an impressive collaboration of different partners manifesting itself in a truly dynamic way. A brilliant example of interpretation!”

Tezamen met alle partners met wie we deze reis door de Nederlandse geschiedenis in het Openluchtmuseum Arnhem realiseerden zijn we natuurlijk apetrots! Heijmerink Wagemakers was in dit project verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en realisatie van de complete tentoonstelling.
Het indrukwekkende ontwerp is afkomstig van Kossmann.dejong. 
dinsdag 22 mei 2018
Op 18 mei deuren geopend voor patiëntjes bij PMC Utrecht
Het Prinses Máxima Centrum te Utrecht is een nieuw, landelijk ziekenhuis dat 100% de strijd tegen kinderkanker aangaat. Een bijzonder ziekenhuis dat tegelijk ontwikkelingsgerichte zorg biedt voor de kinderen.

Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht van (experiential environment-)ontwerper MMEK’ en het Prinses Máxima Centrum voor de ontwikkeling en realisatie van de ruim veertig bijzondere speel- en leerplekken die door het hele ziekenhuis zijn verspreid; plekken waar kinderen kunnen spelen, bewegen, ontdekken, en leren.
De exhibits bestaan uit allerlei objecten, variërend van een mechatronisch bedienbare bouwkraan tot een balancerende toren van Pisa. Van klauterplekken tot chill-banken, die zijn voorzien van een grote diversiteit aan digitale snufjes. Ook is er een Science Discovery Center, waar kinderen - onder begeleiding - spelenderwijs een beeld van hun ziekte krijgen en wat daartegen te doen is. In een lab-omgeving kunnen zij zelf allerlei proefjes doen en er staat ‘dummy’-behandelapparatuur, zoals bijvoorbeeld een MRI-scan. Hier ervaren zij laagdrempelig hoe het is om later tijdens hun behandeling in een echte MRI-scan te liggen.
Koningin Máxima zorgt in juni voor een feestelijke opening. 
dinsdag 24 april 2018
Vitrine van 60 meter lang voor eindeloos wandkleed
In Batavialand te Lelystad wordt in juni ‘de Flevowand’ onthuld: een borduurwerk met een lengte van 60 meter en een hoogte van 50 cm. Het unieke wandkleed vertelt de complete ontstaansgeschiedenis van Flevoland en het voormalig Zuiderzeegebied.

De initiatiefneemster liet zich inspireren door het wereldberoemde borduurwerk Tapijt van Bayeux. Historisch gezien is er materiaal genoeg: de geschiedenis van de omgeving van Biddinghuizen begint al 200.000 jaar voor de jaartelling. Voordat je dan in de 21e eeuw bent, kun je méters borduren.
Dus begon een aantal dames in Biddinghuizen in 2005 met het borduren van de Flevowand. De laatste steek wordt op 14 juni van dit jaar gezet. Precies 100 jaar nadat de Zuiderzeewet in werking trad. Het immense wandkleed laat de geschiedenis van Flevoland zien, van de ijstijd tot de aanleg van de Marker Wadden. Deze eilanden zijn een vervolg op het Zuiderzeeproject. Het borduurwerk eindigt met een aantal losse draden; de geschiedenis gaat immers door.

Batavialand en ontwerper XPEX gaven Heijmerink Wagemakers de uitdagende opdracht voor de engineering en realisatie van de ruim 60 meter lange, geklimatiseerde vitrine, waarin het tapijt zal worden opgehangen. De Flevowand zal in Batavialand worden omgeven door interactieve presentaties. Deze refereren aan de afgebeelde gebeurtenissen op het doek en leggen een verbinding naar objecten uit de collectie van Batavialand. 
maandag 16 april 2018
Ronald tikt de 15 jaar aan!
Deze maand werkt onze collega Ronald Eijgermans alweer 15 jaar bij Heijmerink Wagemakers en daar zijn we heel blij mee. Hij is een projectmanager om trots op te zijn!

Ronald is bij ons zowel inhoudelijk als procesmatig eindverantwoordelijk voor de realisatie van de mooiste experiences, tentoonstellingen en interieurprojecten in Nederland en daarbuiten. Zijn grote gevoel voor kwaliteit en zijn streven naar technische perfectie zegeviert op vele plekken. Afgelopen jaar voegde Ronald de Canon van Nederland in het Openluchtmuseum aan zijn projectenlijst toe. En eind deze maand levert hij bij het Prinses Maxima Centrum te Utrecht ruim veertig bijzondere exhibits op, ook weer een heel bijzonder en uitdagend project.

Opdrachtgevers komen graag bij Ronald terug en dat begrijpen we. Hij verstaat de kunst om design & build naadloos bij elkaar te brengen. Hij verplaatst zich in de emotie van opdrachtgevers/ontwerpers; bij de technische ontwikkeling en realisatie van hun creatieve wensen blijft hij zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke ontwerp. Hij bedenkt de slimste technische oplossingen met behoud van kwaliteit, binnen budget én op tijd.
Graag gaan we met Ronald onze toekomst tegemoet!