vrijdag 17 januari 2020
Matthijs nieuwe projectmanager Fietshangar
Meet Matthijs! Onze nieuwe collega die al niet zo heel nieuw meer is, want Matthijs Rypma is alweer bijna drie maanden onderdeel van het HW-team. Hiervoor werkte hij bij een hoefijzerproducent in Groningen als process engineer. Tijd om een aantal vragen op hem af te vuren.

Waarom Heijmerink Wagemakers?
Behalve de ontwikkeling en realisatie van tentoonstellingen, experiences en interieurs, zet Heijmerink Wagemakers een handig en duurzaam eigen product in de markt: de Fietshangar. Een ietwat vreemde eend in de bijt, waarvoor ze een projectmanager zochten. Door mijn brede interesse heb ik zowel in mijn studie als in mijn werkervaring omwegen en uitstapjes gemaakt die mij eufemistisch gezegd een uniek profiel geven. International business, een vleug filosofie, een beetje geschiedenis, ervaring in de techniek, affiniteit met maken, niet vies van creativiteit. Een uiteenlopende mix, maar ik zag juist daardoor een mooie match met Heijmerink Wagemakers. Hier mag ik tussen de engineers mijn bedrijfskundige kijk op de Fietshangar loslaten.

De Fietshangar, leg eens uit?
In Nederland lopen we voorop in fietsontwikkeling. Fietsen kan een oplossing zijn voor het fileprobleem en milieuvervuiling, maar een toename aan fietsen vraagt op haar beurt weer om oplossingen. Bij Heijmerink Wagemakers hebben we hier een oplossing voor: de Fietshangar. Veilig en droog fietsen stallen voor de deur, op het werk of in de stad. In een duurzame fietstrommel die het predicaat Dutch Design eer aandoet. Het eerste product in zijn soort en dat in veel steden een herkenbaar onderdeel is van het straatbeeld.

Wat zijn je plannen de komende tijd?
In Nederland is onze Fietshangar in verschillende grote steden al terug te vinden, maar we willen ook in het buitenland een herkenbaar onderdeel van het straatbeeld worden. Daar zit een grote uitdaging, maar zolang mensen niet minder gaan fietsen gaan wij alleen maar meer ons best doen voor onze Fietshangar.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Om 6. horizontaal in de cryptogram van de zaterdagkrant op te lossen. Of om aan te schuiven bij een bordspel. En als ik gewoon nog wakker ben, drink ik een biertje met vrienden of bezoek ik een hip obscuur alternatief rockbandje met mijn vriendin.

Meer info: Fietshangar.nl


© Heijmerink Wagemakers
 
maandag 6 januari 2020
Ateliergeheimen van Rotterdam geopend voor publiek
Heijmerink Wagemakers legde onlangs de laatste hand aan de tentoonstelling Ateliergeheimen van Rotterdam, van Museum Boijmans van Beuningen en Museum Rotterdam. De tentoonstelling is tot eind april 2020 te zien in Museum Rotterdam in het kader van Boijmans bij de Buren.

Samen met het team van Boijmans en Museum Rotterdam, gaf Heijmerink Wagemakers het ontwerp voor de tentoonstelling verder vorm. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de engineering en realisatie.

Grote klimaatvitrine
Het pronkstuk van de tentoonstelling is een door Heijmerink Wagemakers ontwikkelde L-vormige klimaatvitrine. Een vitrine van 6 bij 4 meter, waarbij de 4 meter hoge glazen panelen richting het plafond reiken. Met klimaatunits wordt de luchtvochtigheid in de vitrine op peil gehouden tussen de 45% en 55%. Hiermee biedt de vitrine een scheiding tussen het binnenklimaat van het gebouw en het klimaat voor de kwetsbare objecten.

In de tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met zes beroemde kunstenaars die van de 17e tot de 20e eeuw in Rotterdam werkten, en ontdekt hun ateliergeheimen. Bij welke leveranciers kwamen zij voor hun benodigdheden? Welke modellen brachten ze in beeld?

Meer info: Museumrotterdam.nl & Boijmans.nl


© Ester Gebuis
 
vrijdag 20 december 2019
Open for business: het nieuwe SAP Experience Center
SAP Nederland benaderde Heijmerink Wagemakers voor de design & build-opdracht van een compleet nieuw experience center. Samen met ontwerppartner MMEK’ vertaalden we de wensen van SAP naar een onderscheidend concept, dat aansprekend en uitnodigend is voor de verschillende doelgroepen van SAP.

Heijmerink Wagemakers was verantwoordelijk voor het projectmanagement, de engineering en realisatie van het center. In de multifunctionele ruimtes is een indrukwekkende hoeveelheid technische oplossingen en toepassingen te ervaren. Inmiddels is het experience center al vol in bedrijf.


© Mike Bink
 
zaterdag 7 december 2019
Eerste tentoonstelling in Forum Groningen geopend
Vanaf nu te zien in de nieuwe overweldigende locatie Forum Groningen, de internationale tentoonstelling over kunstmatige intelligentie AI: More than Human, in samenwerking met het Londense Barbican Centre.

Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht van Forum Groningen om de verhuizing van de complete tentoonstelling – van afbouw in London tot klaar-voor-het-publiek in Groningen – te begeleiden. En na maandenlange voorbereiding en hard werken, leverde Heijmerink Wagemakers weer een mooi nieuw project op.

In de buitengewoon interactieve tentoonstelling van de meest actuele, creatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence), kom je van alles te weten over de spannende en al vergaande relatie tussen mens en technologie.

Op 6 december waren we bij de feestelijke opening, de expositie is nog te bewonderen tot mei 2020.
Meer info: Forum.nl 


© Heijmerink Wagemakers
 
maandag 9 september 2019
Spraakmakende expositie 'Design van het Derde Rijk'
Het Design Museum in Den Bosch presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk. De expositie toont de aanzienlijke bijdrage van vormgeving aan de opkomst van de kwaadaardige nazi-ideologie.

Design reflecteert de wereld, met al zijn goede én slechte kanten. In de tentoonstelling Design van het Derde Rijk is de vormgeving een instrument in de handen van het ultieme kwaad. De nazi’s waren meesters in het inzetten van vormgeving om hun doel te bereiken; niets werd aan het toeval overgelaten, massa’s mensen wisten ze ermee aan hun kant te krijgen. De tentoonstelling analyseert hoe de processen van beïnvloeding destijds werkten.
Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht om in korte tijd - in nauwe samenwerking met het museum en de ontwerpers van Pronk - 30 maatwerkvitrines te vervaardigen en leveren.
Recensie Nos.nl: “Nazi-design op expo in Den Bosch is mooi/lelijk/goed/fout/alles”. Recensie Omroep Brabant:"Tentoonstelling met nazidesign in Den Bosch verleiding en terreur."
Te zien van 8 september 2019 t/m 19 januari 2020. 
donderdag 29 augustus 2019
Boijmans bij de buren
Tijdens de vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam blijft de collectie - ondanks jarenlange sluiting van het museum - zichtbaar en toegankelijk bij allerlei gastlocaties in Rotterdam onder de noemer Boijmans bij de Buren.

De Boijmans-collectie waaiert uit over Rotterdam. Zo’n 500 topstukken vinden bij acht buurlocaties in elf tentoonstellingen een plek.
Eén van die goede buren is Museum Rotterdam. Hier is van 14 december 2019 tot 19 april 2020 de expositie ‘Ateliergeheimen’ te zien, waar je kennis kunt maken met zes schilders die van de 17e tot de 20e eeuw in Rotterdam werkten. Aan de hand van steeds twee werken en diverse rekwisieten en modellen leer je de ateliergeheimen van Hendrick Sorgh, Pieter de Hooch, Nicolaes Muys, George Breitner, Kees van Dongen en Dolf Henkes kennen.
Samen met het team van Boijmans heeft Heijmerink Wagemakers het ontwerp voor deze tijdelijke tentoonstelling verder vormgegeven. De komende maanden gaan we aan de slag met de engineering en realisatie.
Museum Rotterdam is bekend terrein voor ons. Momenteel zetten we daar de laatste puntjes op de i voor de tentoonstelling Girlpower. Opening: 7 september 2019. 
donderdag 15 augustus 2019
Tientallen vitrines voor Museum of Danish Resistance
Het Nationaal Museum van Denemarken (NMD) geeft Heijmerink Wagemakers – na het winnen van een tender - opdracht voor de engineering, productie en installatie van een grote serie bijzondere vitrines (permanent tentoonstellingsgebruik) voor het Museum of Danish Resistance (MoDR).

Het MoDR is gesloten vanwege een brand in het voorjaar van 2013. De schade was zo groot dat het gebouw moest worden opgegeven. Alle museumobjecten en archieven zijn gelukkig ongeschonden; de schade was alleen aan het gebouw. Op dezelfde plek verrijst inmiddels een prachtig nieuw museum dat in het voorjaar van 2020 wordt geopend: precies 75 jaar na de bevrijding van WOII.
De vitrines die we voor het MoDR gaan ontwikkelen en realiseren voldoen aan de hoogst denkbare standaards voor veiligheid, klimaat en verlichting. We werken weer graag samen met het Nationaal Museum! In het verleden deden we dat al tijdens het project ‘Brede Vaerk’. 
donderdag 8 augustus 2019
December 2019 allereerste tentoonstelling in Groninger Forum
Vanaf december 2019 toont het Groninger Forum de grote internationale expositie over kunstmatige intelligentie ‘AI: More than human’ in samenwerking met het Londense Barbican Centre.

In deze buitengewoon interactieve tentoonstelling van de meest actuele, creatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence) kom je van alles te weten over de spannende relatie tussen mens en technologie.
De in festivalstijl opgezette expositie is nog tot 26 augustus a.s. te zien in het Barbican Centre. Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht van het Groninger Forum om de verhuizing van de complete tentoonstelling – van afbouw in London tot klaar-voor-het-publiek in Groningen – te begeleiden. Daar zal 'AI: More than human' te zien zijn van december 2019 tot mei 2020. 
donderdag 11 juli 2019
Say cheese, say Gouda!
Eind 2019 heeft kaasstad Gouda een Cheese Experience! Een ode aan de koe, de ‘melkweg’, het complete productieproces, het eeuwenoude handjeklap en de wereldhandel… alles komt langs in deze thematische attractie.

Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht van Stichting Cheese Experience Gouda voor de engineering en realisatie van het ontwerp dat afkomstig is van experiencebureau DST. Ook leveren we de volledige AV-installatie, inclusief showcontrol.
De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de afronding van het technisch ontwerp en inmiddels zijn we volop bezig met de productie van een flink aantal interactieve opstellingen. Zoals een hands on melk-exhibit waarbij je via het melken van een bijna echte koe met interactieve uier een virtueel emmertje vult met melk. Ook kun je geuren raden en zijn er vijf productie-exhibits, waarmee bezoekers het hele totstandkomingsproces van kaas ervaren; wrongel maken, persen, pekelen, coaten en keren.
Alles in de Cheese Experience staat in het teken van koeien, melk en kaas. Een mix tussen fun, ontdekken en leren!


© DST Experience
 
dinsdag 9 juli 2019
Vitrines voor bijzondere Van Gogh-tentoonstelling
Het Noordbrabants Museum in Den Bosch exposeert van 21 september a.s. tot en met 12 januari 2020 ‘Van Goghs intimi’. Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht voor de ontwikkeling en realisatie van 17 veiligheidsvitrines voor de waardevolle collectiestukken.

Aan de hand van schilderijen, tekeningen, brieven en documenten geeft deze tijdelijke tentoonstelling een brede blik op de personen die een belangrijke rol speelden in zowel het leven als het werk van Vincent van Gogh. Een expositie met bruikleen van het Van Gogh Museum Amsterdam.
Het ruimtelijk ontwerp voor de tentoonstelling is afkomstig van het Belgische ontwerpbureau Pièce Montée.
Voor meer info over de tentoonstelling zie de website van het Noordbrabants Museum.


© Van Gogh-portret door John Peter Russell
 
donderdag 4 juli 2019
Customer experience voor Schneider Electric
In opdracht van DST heeft Heijmerink Wagemakers een customer experience center technisch ontwikkeld en gerealiseerd voor het hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp.

Schneider is expert in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering.
Om klanten bij de entree van het Nederlandse hoofdkantoor meteen in stijl te verwelkomen en informeren, worden via 6 meter hoge banieren de global trends van de branche weergegeven. Via een tour door het bedrijf maak je kennis met het ‘waarom’ van de Schneider-producten. Grafische panelen sluiten aan bij alle informatie die tijdens de tour wordt gegeven. Op de eerste verdieping kunnen bezoekers kennismaken met Schneider-oplossingen en services via case animaties.
Het ontwerp voor het customer experience center is afkomstig van DST Experience Communicatie. Eind juni is het center feestelijk geopend.


© DST Experience
 
vrijdag 21 juni 2019
Girlpower
Museum Rotterdam maakt zich op voor een tijdelijke tentoonstelling rondom 100 jaar Rotterdamse sportvrouwen: Girlpower. Een podium voor iconische sportheldinnen van toen en nu. Denk onder meer aan Bettie Stöve, Nelli Cooman, Leontien van Moorsel en Fatima Moreira de Melo.

De expositie wordt meer dan een eregalerij voor sportvrouwen. Het doel is om kinderen (en met name meisjes) te inspireren, activeren en motiveren om meer te bewegen. Onderzoek wijst uit dat sport bijdraagt aan een groter zelfvertrouwen, teamwork en leiderschap. Dus ook aan een succesvollere toekomst.
Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht voor het projectmanagement, de engineering en realisatie van deze actieve tentoonstelling, die ontworpen is door Northernlight. Naast een gallery of fame, sportkleding door de jaren heen en empowerment-filmpjes is er een sportcourt. Hier word je uitgedaagd om te boksen met Nouchka, te fietsen met Leontien, hockeyen met Fatima, sprinten met Nelli en paralympisch powerliften met Melaica.
Meisjes, maar natuurlijk ook jongens kunnen van 7 september a.s. tot 8 maart 2020 losgaan in Museum Rotterdam.


© Museum Rotterdam
 
maandag 13 mei 2019
Grenzen verleggen in Kopenhagen
Op 6, 7 en 8 juni is Heijmerink Wagemakers vertegenwoordigd bij het jaarcongres van Ecsite in Kopenhagen. Ecsite is hét Europese netwerk voor science centra en musea. Het congres is dus ook dé verzamelplek voor iedereen die actief is in deze creatieve branche.

‘Pushing boundaries’ is het centrale thema van deze 30ste editie van het Ecsite jaarcongres. Door de grenzen te verleggen voor wetenschapscommunicatie (want dat is waar we binnen de Ecsite community mee bezig zijn), dagen we onszelf en anderen uit om nieuwe en creatieve paden te bewandelen. Tijdens het congres maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen op experimenteel technisch vlak en ontmoet je creatieve ervaringsdeskundigen uit alle hoeken van Europa.

Ecsite en Heijmerink Wagemakers
Wij van Heijmerink Wagemakers houden van techniek. Graag dragen we bij aan het toegankelijk maken van wetenschap en techniek voor een zo breed mogelijk publiek: spelen en leren samenbrengen via interactieve opstellingen.
In de ruim 30 jaar van ons bestaan hebben we al vele experiences en interactieve objecten gerealiseerd.  Hoe groter de uitdagingen in een ontwerp, des te leuker wij het vinden om er de ideale technische oplossing voor te bedenken. Zo brengen we creativiteit naar werkelijkheid.

Graag ontmoeten we je in Kopenhagen, kijk hier voor het programma. Lukt dat niet; ook in Nederland of daarbuiten zoeken we je graag op!
Congreslocatie: Experimentarium (supergaaf science center!) - Kopenhagen, Denemarken. Adres: Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup 
maandag 6 mei 2019
Een andere kijk met de Spotter
Het Banjaardgebied bij Kamperland in Zeeland krijgt een Spotter: een instrument dat bezoekers informatie geeft over het rondom liggende gebied.

De Spotter van Heijmerink Wagemakers is een kruising tussen een periscoop, een kompas en een totempaal, met aan de bovenkant een camera en op ooghoogte een beeldscherm. De paal kan 360 graden draaien. Door de camera op de omgeving te richten, verschijnen op het scherm (bewegende) beelden die allerlei wetenswaardigheden over Noord-Beveland en de drie aangrenzende wateren delen. De interactieve periscoop is onderhoudsarm en storm- en vandalismebestendig. 
De Spotter maakt onderdeel uit van de opwaardering van het Banjaardgebied, die momenteel in volle gang is. In de loop van september 2019 staat hij aan het einde van het nieuwe wandelpad, ter hoogte van de strandovergang. 
donderdag 2 mei 2019
Nieuwe experience De Proefkolonie
Drenthe heeft er een museum bij: De Proefkolonie in Frederiksoord, over de oorsprong van onze verzorgingsstaat. In dit belevingscentrum kom je van alles te weten over de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid (genomineerd voor de werelderfgoedlijst 2019) en hun invloed op onze hedendaagse samenleving. Bezoekers zijn er sinds 1 mei van harte welkom.

Heijmerink Wagemakers kreeg najaar 2018 van Stichting Koloniecentrum Frederiksoord de uitdagende design & build-opdracht om in co-creatie met Studio Pronk, Shosho, IJsfontein, Semmika en het team van het Huis van Weldadigheid de experience te gaan ontwikkelen en realiseren.
De Koloniën van Weldadigheid werden 200 jaar geleden gesticht ter bestrijding van armoede. Via landontginning en continue verbeteringen in de landbouwmethodieken kregen armen uitzicht op een beter leven. De Koloniën waren vooruitstrevend in hun sociale maatregelen en helemaal zelfvoorzienend, wat uitzonderlijk was. Ze laten het geloof in de maakbaarheid van de mens en de samenleving zien. In het ontwerp van Pronk vormt de multimedia experience ‘De Proefkolonie; een experiment van weldadigheid’ de publiekstrekker, gevolgd door de interactieve postshow ‘Weldoen toen, Weldoen nu’. Bezoekers ervaren wat weldadigheid is, waarom het nodig was en waarom het nog steeds relevant is.
Museum De Proefkolonie is gevestigd in het Huis van Weldadigheid in Frederiksoord. De officiële, feestelijke opening staat gepland in september. 


© Kim Stellingwerf

 
woensdag 1 mei 2019
Maan 25 jaar bij Heijmerink Wagemakers
Onze kanjer!© Heijmerink Wagemakers
 
maandag 8 april 2019
Opgeleverd: Museum De Voorde
Medio april 2019 opende een volledig nieuw museum op een nieuwe locatie in het stadshart van Zoetermeer: Museum De Voorde.

De openingstentoonstelling ‘Dit zijn wij’ gaat over zes generaties van na de oorlog tot nu. Via allerlei interactieve elementen ontdek je als bezoeker wat generaties met elkaar gemeen hebben en wat ze van elkaar onderscheidt. Het is het enige museum in Nederland over lifestyle en het dagelijks leven vanaf de jaren ’50. Van Elvis tot Beyoncé en van mens-erger-je niet tot flippo’s… vele feestjes van herkenning komen voorbij!
Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht voor de technische ontwikkeling en realisatie van de tentoonstelling. Een mooie design & build-samenwerking met de ontwerpers van XPEX en het museumteam.


© Mike Bink
 
zondag 7 april 2019
Beleef jenever
Het Nationaal Jenevermuseum te Schiedam - gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij - onderging een flinke herinrichting.

Bij binnenkomst ruik je de kruiden en ‘botanicals’, de grondstoffen van jenever, whisky en gin. Silhouetten van gebouwen uit de jeneverindustrie en de skyline van GinCity Schiedam vormen het decor van de eerste ruimte. Aan de hand van oude en nieuwe technieken ontdek je de stappen in het maken van jenever. Een vrijstaande installatie van meer dan 350 soorten Nederlandse jenevers laat zien hoe bruisend de industrie vandaag de dag is.
Op de tweede verdieping vind je een parade van bijna honderd verschillende jeneverreclames en marketinguitingen door de jaren heen. Rondom zijn persoonlijke verhalen te beluisteren van mensen uit de industrie die het vakmanschap van jenever belichten. Van de bekendste distillateurs, bartenders tot en met de douaniers.
Samen met het team van het Nationaal Jenevermuseum en de ontwerpers van Tinker zijn we erin geslaagd om in een korte doorlooptijd en binnen taakstellend budget van ontwerp tot oplevering te komen. Een samenwerking waar we met plezier op terugkijken!


© Mike Bink
 
dinsdag 5 maart 2019
Huis van Weldadigheid: de proefkolonie
Work in progress!

We zijn inmiddels begonnen met de productie van de inrichtingselementen voor het Huis van Weldadigheid te Frederiksoord. Een weef-spel is één van de in wording zijnde objecten; op de afbeelding onderweg van 3D-tekening naar werkelijkheid.
De opening van het nieuwe belevingscentrum in Drenthe is naar verwachting rond 1 mei a.s.


© Heijmerink Wagemakers
 
maandag 25 februari 2019
Experience Center voor SAP
Van softwarebedrijf SAP kreeg Heijmerink Wagemakers de design & build-opdracht voor een compleet nieuw Experience Center bij de Nederlandse vestiging in 's-Hertogenbosch.

Met ontwerppartner MMEK vertaalden we de wensen van SAP naar een onderscheidend concept dat aansprekend en uitnodigend is voor de diverse doelgroepen van het internationale bedrijf.
Het definitieve ontwerp werkten we uit naar een technisch ontwerp. Inmiddels zijn we al in de afrondingsfase van onze installeerwerkzaamheden op locatie. 
SAP neemt volop deel aan de hedendaagse technologische revolutie. Als marktleider op het gebied van bedrijfsapplicaties helpen zij organisaties om complexiteit het hoofd te bieden, nieuwe kansen te creëren voor innovatie en groei, en de concurrentie voor te blijven. In het Experience Center zal een indrukwekkende hoeveelheid oplossingen en toepassingen zijn te ervaren. Het center biedt ook mogelijkheid voor trainingen, meetings en events. Naar verwachting openen de deuren in juni.

 
maandag 11 februari 2019
Nieuwe internationale trekpleister in Aalsmeer
FloriWorld is een compleet nieuw experience center in wording en wordt een belangrijke verrijking van het toeristisch aanbod in de directe omgeving van Amsterdam en Schiphol.

FloriWorld zal het groene gevoel aanwakkeren bij bezoekers: een bijzonder uitje barstensvol beleving, een verrijking van je persoonlijk leven én een versterking van de top of mind-positie van bloemen en planten. Kortom: een leuke en leerzame ontdekkingstocht. De opening wordt in de eerste helft van 2020 verwacht.
Het spectaculaire ontwerp is afkomstig van Kranendonk Experience. Van hen kregen we de opdracht om het schetsontwerp per ruimte te vertalen naar schematische ontwerpen. Daar zijn we momenteel druk mee bezig. Een kleurrijke uitdaging!


© KEX
 
woensdag 6 februari 2019
Bart en Ralph compagnons

Vijf jaar samenwerking heeft geleid tot een verduurzaming: vanaf 1 januari 2019 is Ralph Gosselink naast Bart Wagemakers medeaandeelhouder geworden van Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier bv. De continuïteit van ons bedrijf – dat inmiddels ruim 32 jaar bestaat - is hiermee nóg weer meer toekomstbestendig!  
maandag 28 januari 2019
Nieuwe aanwinst!
Ons team is begin dit jaar uitgebreid met topper Christiaan Wiersma.

Christiaan is onze nieuwe uitvoerder; de man die hier in huis met de engineers meedenkt over praktische oplossingen, die in de werkplaats prototypes en mock-ups maakt en halffabricaten assembleert. En bovenal: die op locatie zorgt dat alles volgens ontwerp en planning wordt uitgevoerd. Dat betreft zowel het installeren op locatie van objecten die hij in onze werkplaats heeft voorbereid, als het leidinggeven aan partners en onderaannemers die wij inhuren bij de realisatie van onze projecten.
Kortom; een baan die vraagt om creativiteit, oplossingsgerichtheid, samenwerking en leiderschap. Competenties die Christiaan allemaal in huis heeft!
Christiaan volgde de opleiding tot meubelmaker en aansluitend deed hij de richting 3D Design aan de Hoge School van Kunsten. Zijn loopbaan is divers: Christiaan was antiekrestaurateur, docent meubel maken, kunstemballeur en uitvoerder/projectleider bij grote interieurprojecten. Zijn ervaring is voor ons goud waard! 
donderdag 3 januari 2019
Stadsmuseum Zoetermeer verandert in Museum De Voorde
Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht om het tentoonstellingsontwerp voor het nieuwe Museum De Voorde in design en build met XPEX (experience experts) te gaan realiseren. We zijn inmiddels begonnen!

Het oude Stadsmuseum Zoetermeer sloot z’n deuren voorgoed in november. Medio april 2019 opent een volledig nieuw museum op een nieuwe locatie in het stadshart van Zoetermeer: Museum De Voorde (een voorde staat voor verbinding). 
De openingstentoonstelling ‘Dit zijn wij’ gaat over zes generaties van na de oorlog tot nu. Via allerlei interactieve elementen ontdek je als bezoeker wat generaties met elkaar gemeen hebben en wat ze van elkaar onderscheidt. Museum De Voorde verbindt mensen met elkaar die anders misschien niet zo snel met elkaar in aanraking zouden komen. Het is het enige museum in Nederland over lifestyle en het dagelijks leven vanaf de jaren ’50. Van Elvis tot Beyoncé en van mens-erger-je niet tot flippo’s… alles komt voorbij!


© XPEX
 
woensdag 19 december 2018
Gewaardeerde relatie
Op een paar dagen na ligt 2018 achter ons. We kijken terug op een goed jaar en dat hebben we mede aan u te danken!

Het in ons gestelde vertrouwen, het prettige contact en de enthousiaste samenwerking met opdrachtgevers, ontwerpers, productiepartners en leveranciers waarderen we enorm.
We kijken er naar uit u in 2019 weer tegen te mogen komen.

We wensen u van harte sfeervolle kerstdagen en een heel gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar!

Het team van Heijmerink Wagemakers
Bart, Maan, Mark, Ronald, Asma, Ralph, Pim, Bram, Ireen, Paul-Chris, Hans en Hans, Frank, Lourina, Jelle, Gert, Sjon, Hielke en Stijn


Buiten de feestdagen om is ons bedrijf – weliswaar met een wat kleinere bezetting - geopend.