donderdag 12 maart 2015
Castellum Hoge Woerd - feestelijke intocht Romeins schip
Op 11 maart jl. werd het Romeinse schip 'De Meern 1' verwacht bij het Castellum en met een grote hijskraan klaargezet om het museum in te gaan. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed droeg het schip daar officieel over aan de gemeente.

Cultuurpark Castellum Hoge Woerd (Leische Rijn Utrecht) wordt een plek om je te verbazen over spectaculaire archeologische vondsten, te genieten van een theatervoorstelling, wat te eten of te drinken in een unieke setting, mee te helpen in de stallen of op ontdekkingsreis te gaan in en op de verdedigingswallen van het fort.
In het toekomstige museum wordt het Romeinse schip ‘De Meern 1’ tentoongesteld dat in 2003 onder grote publieke belangstelling in De Meern is opgegraven en geborgen. De expositie wordt mede gerealiseerd door Heijmerink Wagemakers, bij wie de verantwoording voor de engineering en bouw ligt.
De opening van dit cultureel historisch themapark is gepland eind augustus 2015. Maar ook nu is er al van alles te beleven. Klik hier voor alle activiteiten.
Meer informatie: Maan het Lam, projectmanager | M: 06 - 53245244