vrijdag 13 maart 2015
Smurfit Kappa klaar 'to open the future'
Smurfit Kappa - één van ’s werelds meest toonaangevende producenten van duurzame, papieren verpakkingsmaterialen - opent in maart 2015 het International Customer Experience Center op Schiphol. Klanten krijgen hiermee toegang tot processen die uniek zijn voor de verpakkingsindustrie.

Smurfit Kappa bouwt aan een nieuw netwerk van Customer Experience Centers. Deze klantencentra zijn onderdeel van Smurfit Kappa’s marktstrategie ‘To open the future’ en hebben tot doel om het inzicht en de betrokkenheid van klanten bij de wereld van verpakkingen te vergroten.
Centraal in dit netwerk van experience centres staat het International Customer Experience Center op Schiphol, waar merken zoals Unilever en Heineken intensief samenwerken met experts van Smurfit Kappa. Deze merkeigenaren krijgen hierdoor toegang tot brede en diepgaande marktinzichten en kunnen verpakkingsinnovaties beoordelen op winstgevendheid en duurzaamheid.
In samenwerking met Smurfit Kappa, DVPC projectmanagement en Fokkema & Partners realiseerde Heijmerink Wagemakers een complete inrichting maatwerkmeubilair voor het Customer Experience Center op Schiphol.
Meer informatie: Ronald Eijgermans, projectmanager |  | M: 06 – 52535377