maandag 20 april 2015
Feestelijke opening Hof van Dordrecht op Koningsdag
Beleef het ontstaan van Nederland
Op 27 april opende Koning Willem-Alexander het zojuist gerestaureerde, monumentale Hof van Dordrecht: een historisch museum van nationale allure, dat de bezoeker meeneemt van de middeleeuwen tot nu.

Een gloednieuwe experience, waar de vorming van Nederland op een unieke manier kan worden beleefd via een combinatie van tentoonstellingen en presentaties in de vorm van touchscreens, projecties en films. XPEX is de ontwerper van de nieuwe inrichting van het Hof van Dordrecht.
Heijmerink Wagemakers maakte op basis van hun concept een gedetailleerd technisch ontwerp en zorgde voor de bouw en realisatie van de museale presentaties.
Opvallend zijn de gewelfvitrines, die de vorm van de oude kloosterbogen volgen en waarin de bezittingen van het Hof van Dordrecht schitterend uitkomen. High tech zijn de interactieve vitrines: door de tentoongestelde objecten via de digitale weergave op het vitrinescherm aan te raken, krijgt de bezoeker alle achterliggende informatie.
Kortom; een project vol met uitdagingen, waar we graag onze tanden in hebben gezet. Het resultaat mag er zijn en is een bezoek meer dan waard!

Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht
Ontwerp: XPEX
Engineering en bouw: Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier