woensdag 10 juni 2015
Museum Rotterdam
Museum Rotterdam neemt, na een aantal jaren zonder vaste locatie, zijn intrek in Het Timmerhuis. Heijmerink Wagemakers begeleidt de complete museale inrichting vanaf het eerste ontwerpconcept tot aan de opening in januari 2016.

Het Timmerhuis is een historisch pand in hartje Rotterdam dat naar een ontwerp van architectenbureau O.M.A. (Rem Koolhaas) is gerenoveerd en uitgebreid. In de grootschalige nieuwbouw neemt Museum Rotterdam een prominente plaats in. Het museum brengt Rotterdamse verhalen tot leven, waardoor de stad van nu en straks beter kan worden begrepen. Ook wordt het een centrale plek waar iedereen welkom is om Rotterdam beter te leren kennen en zijn gedachten over de stad te delen.
Museum Rotterdam heeft onder andere Pronk, Daniëllevanderwaard en StudioSpass betrokken bij het ontwerp van de diverse tentoonstellingen. Heijmerink Wagemakers stuurt het hele inrichtingsproces aan en staat tevens garant voor de engineering en fysieke realisatie van het museum. Van entree, balie en infrastructuur tot de inrichting en beveiliging van de tijdelijke en vaste tentoonstellingszalen. Turn key in de breedste zin van het woord!

Meer informatie: Maan het Lam, projectmanager | M: 06 - 53245244