maandag 14 september 2015
Hands On-congres over kinderen en musea: 'touch and learn!'
Na Stockholm, Parijs en Ljubljana, vindt van 13 tot en met 16 oktober 2015 de tiende editie van de Hands On! Conference plaats in Amsterdam. Het thema is dit jaar ‘Touch and learn'.

Musea en science centra een betekenisvolle plek geven in het leven van kinderen; dat is het doel van het internationale Hands On!-netwerk. Dit jaar wordt tijdens het congres dieper ingegaan op vragen als: Hoe kunnen musea in de 21ste eeuw kinderen op emotioneel vlak raken? Hoe kan zintuigelijke prikkeling kindereducatie in musea bevorderen?
Het Rijksmuseum en het Joods Historisch Museum zijn samen hoofdorganisator. Er worden ruim 300 deelnemers uit 25 landen verwacht.

Heijmerink Wagemakers is member van ‘Hands On!’ en sponsort het congres. Daarnaast verzorgen we tezamen met ontwerpstudio Pronk op 15 oktober de workshop ‘Ontwerp, plan, budgetteer en presenteer een kinderexpositie!’. Tijdens deze sessie worden deelnemers in groepen ingedeeld om vervolgens met een vastgesteld thema én budget aan de slag te gaan. Een leerzame workshop met ruimte voor veel interactie en plezier!
Wil je meer informatie over het congres en het programma? Klik hier.