maandag 26 oktober 2015
Musea Zutphen bijeen in stadspaleis
In 2016 verhuizen de Musea Zutphen - Museum Henriëtte Polak en het Stedelijk Museum Zutphen - samen met de archeologische dienst naar het rijksmonument ‘Hof van Heeckeren’.

Het stadspaleis is gelegen aan het ’s-Gravenhof in het historische hart van Zutphen. Het Hof van Heeckeren moet dé plek worden waar geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en actualiteit samenkomen. Hier ontdekt de bezoeker ‘het oudste en het mooiste’ dat Zutphen te bieden heeft, unieke archeologische en historische objecten en aansprekende kunstwerken.
Bierman Henket Architecten kreeg de opdracht voor de verbouwing (deels nieuwbouw) en het interieurontwerp van het Hof van Heeckeren. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang en worden naar verwachting in april 2016 voltooid.

Heijmerink Wagemakers kreeg tezamen met ontwerpstudio Pronk opdracht voor de design & build van de tentoonstellingsinrichting. In de rol van projectmanager zijn we in eerste instantie verantwoordelijk voor het organiseren, begeleiden en bewaken van het ruimtelijk en grafisch ontwerptraject.
Door de metamorfose van het stadspaleis wordt een prachtige presentatieplek voor de collecties van beide musea en voor de vondsten van de archeologische dienst gecreëerd en een vorstelijke ontmoetingsplek voor inwoners en bezoekers aan Hanzestad Zutphen.
Met plezier en trots gaan we daar onze bijdrage aan leveren!