vrijdag 11 december 2015
Rivier bij Hidrodoe stroomt!
Pidpa is een groot Waterbedrijf in België. Hidrodoe is het educatieve centrum van Pidpa: de plek waar jong en oud de wondere wereld van water kunnen ontdekken. Je kunt er je eigen waterstofraket lanceren, in een handomdraai een gigantische draaikolk fabriceren, watervoetballen of je hoofd tussen de vissen steken.

Heijmerink Wagemakers verwierf de opdracht om de bestaande rivier van Hidrodoe een totaal vernieuwde look en feel te geven. De verouderde kunststof waterbaan maakte plaats voor een roestvrijstalen constructie met stromend water. Rond de rivier belicht Hidrodoe in twaalf nieuwe exhibits de verschillende aspecten van water, zoals het ontstaan van een waterval en de werking van een sluis. Ook liggen er haventjes langs en is er een havenkraan (op schaal) waarmee containers te verplaatsen zijn van schip naar land en andersom. Voor ons bureau betekenden de engineering en realisatie van deze experience, die door Pronk werd ontworpen, een technische uitdaging zoals we ze graag hebben.
Hidrodoe bevindt zich te Herentals, even ten oosten van Antwerpen. Zondag 13 december jl. is de nieuwe rivier feestelijk geopend.