maandag 21 maart 2016
Op safari in de polder gecombineerd met techniek
De afgelopen maanden heeft het bezoekerscentrum Stoomgemaal Arkemheen te Nijkerk een grondige opknapbeurt gekregen. Daarbij is uitgegaan van een geïntegreerd concept waarbij de dimensies waterbeheer, cultuurhistorie & techniek, natuur & landbouw gezamenlijk beleefd kunnen worden.

Het ontwerp van MOVARO bevat interactie én nieuwe media waarmee veelzijdige achtergrondinformatie wordt gegeven. Een bezoekerscentrum dat zowel voor jong als oud boeiend is!
Heijmerink Wagemakers zorgde voor de engineering en bouw van de interactives. We realiseerden een uitgebreide weetjeswand die mooie plaatjes en interessante feiten bevat over de polder Arkemheen en van het naast het informatiecentrum gelegen stoomgemaal.
Ook kunnen bezoekers via een interactief meubel de werking van het stoomgemaal van begin tot eind leren kennen. Met een druk op de knop wordt via led-lichtjes getoond uit welke onderdelen het stoomgemaal bestaat en wat de werking ervan is. Zo ontdek je dat een stoomgemaal een knap staaltje techniek bevat.
Met ingang van tweede paasdag is het bezoekerscentrum bij het stoomgemaal weer open voor publiek.