donderdag 24 maart 2016
Tweede reeks exhibits voor Castellum
Vorig jaar zomer leverden we de eerste fase van Cultuurpark Castellum in Leidsche Rijn bij Utrecht op. Inmiddels zijn we druk met het uitdokteren van de technische ontwerpen voor fase twee; een rijkgeschakeerde reeks van bijzondere exhibits. Wederom een prachtig ontwerp van Pronk Studio!

In deze tweede fase van het project staat het veranderende landschap vanuit allerlei invalshoeken centraal. Via een archeologiemeubel dat aardlagen visualiseert en via een 15 meter lange tijdlijn in een wandmeubel (bestaande uit 141 geschakeerde bakjes) wordt 3000 jaar Leidsche Rijn geopenbaard. In een metershoge ‘fuik’ zie je in 360 graden het veranderende landschap via projectie aan je voorbijtrekken: van prehistorische boerderij tot vinexwijk. Eye catcher binnen deze reeks van exhibits is een archipel van zeven eilanden. Elk eilandje toont een periode en bevat bij dat tijdvak behorende blikvangers, die via alle mogelijke (multimediale) vormen over de bühne worden gebracht. Zo beleef je in een levensgrote pepper’s ghost-projectie de avonturen van een boerenzoon die transformeert tot wereldburger.
Noemenswaardig is dat we een exhibit (een hoekvitrinewand) in samenwerking met Stichting Bouwloods realiseren. Utrechters met afstand tot de arbeidsmarkt doen zodoende vakkennis op en dragen hun steentje bij aan dit bijzondere cultuurpark.
Zie hier wat plaatjes van wat we in de eerste fase van dit project realiseerden voor Castellum.