maandag 11 juli 2016
Fourth floor voor Smurfit Kappa
Begin 2015 realiseerden we voor verpakkingsmaterialen-gigant Smurfit Kappa de complete inrichting aan maatwerkmeubilair voor het Global Experience Centre op Schiphol. Onlangs volgde de inrichting van een nieuwe kantoorverdieping.

Het Experience Centre beslaat de derde verdieping van ‘the Base’. Smurfit Kappa neemt hier zijn klanten mee in een custom made ontwerpproces voor de productverpakkingen die zij fabriceren. 
Inmiddels heeft de directie van Smurfit Kappa de ‘fourth floor’ betrokken. Deze verdieping is – evenals de Customer Experience - ingericht naar een ontwerp van Fokkema en Partners Architecten. Met name de combinatie van licht, meubilair en verschillende toegepaste vloermaterialen is bijzonder.

Altijd fijn als een klant tevreden is en een vervolgopdracht verstrekt. Aan Heijmerink Wagemakers wederom de vraag om het maatwerkmeubilair binnen het ontwerp te ontwikkelen en te realiseren.We bedachten oplossingen voor de integratie van techniek in meubilair. Een behoorlijke uitdaging als je ziet dat een touch screen van 250 kg uiteindelijk flush is ingebouwd  in een metalen whiteboard-wand. Hierin hebben we eveneens de koeling en overige randapparatuur, zoals speakers en bedieningspaneeltjes, geïntegreerd. Een ander opvallend onderdeel uit het ontwerp is een vier meter lang dividing furniture met ronde elementen.
Het eindresultaat mag er zijn. ’t Is niet bepaald een straf om op de fourth floor van Smurfit Kappa te werken!


© Horizon Photoworks