woensdag 15 juni 2016
Geofort sleept award in de wacht!
Het meest kindvriendelijke museum van Europa: ze mogen er trots op zijn bij Geofort. Het Gelderse museum is op 9 juni in de Oostenrijkse plaats Graz uitgeroepen tot winnaar van de Children in Museums Award 2016.

In museum Geofort in Herwijnen kunnen kinderen leren door te doen. In die aanpak is het museum niet uniek, maar wel heel goed. Vandaar de Children in Museums Award 2016! Deze in 2012 voor het eerst uitgereikte prijs is een initiatief van het internationale museumnetwerk Hands On! en de European Museum Academy en bedoeld om kindermusea wereldwijd te belonen voor innovatie en creativiteit. Vier jaar geleden was ook een Nederlands museum winnaar, het Tropenmuseum Junior in Amsterdam.
De jury van de Children in Museums Award roemde de innovatieve en creatieve aanpak van GeoFort. "Wanneer je droge onderwerpen bij kinderen boeiend weet te maken, doe je het goed.” Je kunt in het fort zowel buiten als binnen dingen doen. En dat op zoveel verschillende manieren dat kinderen van diverse leeftijden het hele bezoek lang geboeid blijven", aldus de jury.
Wij bij Heijmerink Wagemakers zijn ook een beetje trots. We realiseerden enkele exhibits voor Geofort - naar het alom geprezen ontwerp van MMEK - zoals de aardbevingstafel die favoriet is bij veel jonge bezoekers. Beluister hier het interview van Radio 1 met museumdirecteur Willemijn Simon van Leeuwen en twee enthousiaste bezoekers.