maandag 12 september 2016
Ontwikkeling vernieuwde Musea Zutphen vordert
De verbouwing van stadspaleis Hof van Heeckeren is zo goed als voltooid. Het is de nieuwe huisvesting voor de Musea Zutphen: het Stedelijk Museum Zutphen, Museum Henriette Polak én de archeologische dienst van Zutphen.

Heijmerink Wagemakers kreeg najaar 2015 de design- en build-opdracht voor de complete tentoonstellingsinrichting. De afgelopen maanden hebben we met architect Bierman Henket, ontwerper Pronk en met de musea het ontwerp voor alle ruimtes vormgegeven. Het stadspaleis wordt in de kelder en op de begane grond gevuld met de verhalen over het rijke verleden van Zutphen. Van Vikingbelevenis en Middeleeuwse topstukken tot aan de recente geschiedenis. De eerste etage is volledig gewijd aan de kunstcollectie van Museum Henriëtte Polak met werk van onder anderen Kees Verwey, Charlotte van Pallandt, Wim Oepts en Arie Schippers. 

De meeste objecten uit het ontwerp hebben we inmiddels technisch uitgewerkt. Begin september zijn we gestart met de productie van de presentaties voor de museumzalen in het Hof van Heeckeren. De oplevering van de Orangerie in de tuin waarin de entree, museumwinkel en multifunctionele ruimte zijn voorzien, volgt later dit jaar.
De officiële opening vindt plaats in maart 2017.