woensdag 18 januari 2017
Hidrodoe wint Award: 'beste familievriendelijk toeristisch product'
Toerisme Vlaanderen heeft Awards uitgereikt voor verdienstelijke toeristische projecten en personen (2015-2016). In de categorie ‘familievriendelijk’ won dagattractie Hidrodoe.

Pidpa is één van de grootste Vlaamse Waterbedrijven. Hidrodoe is het educatieve centrum van Pidpa: de plek waar jong en oud de wondere wereld van water kunnen ontdekken.
Vanwaar die award? Omdat het centrum inzet op quality time voor de hele familie. “Luidruchtige kinderen zijn enthousiaste kinderen” is hun motto. Hidrodoe is een attractie met veel educatieve elementen, waarmee het ook de richting van een science center op gaat.

Heijmerink Wagemakers verwierf in 2015 de opdracht om de bestaande rivier van Hidrodoe een totaal vernieuwde look en feel te geven. De verouderde kunststof waterbaan maakte plaats voor een roestvrijstalen constructie met stromend water. Langs de oevers van de rivier is in twaalf nieuwe exhibits de werking van water te ervaren. Zo kun je energie opwekken met een waterrad en zien wat er gebeurt als je een sluis opent of sluit. Ook liggen er heuse haventjes en is er een havenkraan op schaal, waarmee containers te verplaatsen zijn van schip naar land en andersom.