dinsdag 14 maart 2017
Canon van Nederland: het begint al op te schieten!
Op dit moment wordt in het entreegebouw van het Openluchtmuseum Arnhem hard gewerkt aan de voorbereidingen van de spectaculaire, permanente tentoonstelling ‘Canon van Nederland’.

Het Nederlands Openluchtmuseum gaf Heijmerink Wagemakers voorjaar 2016 de opdracht voor de ontwikkeling en realisatie van deze indrukwekkende presentatie – naar ontwerp van Kossmann.dejong
Onze rol van design assist bij de uitwerking van het voorlopig naar het definitief ontwerp en de hele procesorganisatie daaromheen is er één waarbij onze expertise goed tot zijn recht komt. 
De inbruikleenverstrekking van waardevolle collectiestukken door het Rijksmuseum maakt dat de flinke hoeveelheid vitrines die deel uitmaken van het interieurontwerp aan een complex programma van eisen moeten voldoen. Bovendien zijn ze volledig in het decor geïntegreerd, maar staan ze tegelijk ook allemaal los. Voor onze engineers een dankbare uitdaging. 
In de Canon van Nederland wordt de bezoeker getrakteerd op de vijftig canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. Alle zintuigen worden geprikkeld: van hunebed tot heden. Historische objecten worden gecombineerd met veel interactie.Vanaf september is de tentoonstelling in het Openluchtmuseum te zien!