donderdag 30 maart 2017
Arnhem betekenisvolle herinneringsplek rijker
Aan de Rijnkade in Arnhem opent 31 maart 'Airborne at the Bridge': een toeristisch herinneringscentrum met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug - bekend als 'een brug te ver’.

Op en rond deze brug vond in september 1944 de Slag om Arnhem plaats. Via de indringende verhalen van drie personen die vochten én sneuvelden tijdens deze noodlottige septemberdagen op en rond de brug, kunnen bezoekers zich laten terugvoeren naar de dramatische gebeurtenissen van toen.
Airborne at the Bridge ligt aan de Liberation Route Europe, de internationale herdenkingsroute die memorabele plekken met elkaar verbindt. Het herinneringscentrum is onderdeel van Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. Dit museum gaf - tezamen met de gemeente Arnhem -  Heijmerink Wagemakers de design en build-opdracht om het paviljoen en de publieke ruimte er omheen bouwkundig aan te passen en van een volledige nieuw interieur met spannende expositie te voorzien. Het tentoonstellingsontwerp is afkomstig van Pronk, de bouwkundige aanpassingen van Hoogte Twee Architecten, films en interactives van MCW