woensdag 21 juni 2017
Tientallen vitrines op transport
Kilo’s staal, ladingen veiligheidsglas en dozenvol verlichting zijn de afgelopen maanden in onze werkplaats tot een indrukwekkende hoeveelheid hoogwaardige vitrines verwerkt. Niet één is er hetzelfde.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de speciale vitrines die we voor de Canon van Nederland technisch ontwikkelden en bouwden. De in bruikleenverstrekking van waardevolle collectiestukken door het Rijksmuseum maakt dat ze aan een complex programma van eisen moeten voldoen. En dat is gelukt.
Het grootste deel van de vitrines is inmiddels bij het Openluchtmuseum in Arnhem afgeleverd en zijn we nu aan het integreren in het decor. Het wordt mooi! Het ruimtelijk ontwerp van Kossmann.Dejong is daarmee zo goed als klaar. De komende maanden krijgt de collectie z’n plek en wordt er proefgedraaid met digitale media.
Intussen vliegt de tijd en vieren we ook nog vakantie. Maar vanaf 23 september is het zo ver en voor iedereen in het Openluchtmuseum te beleven: de complete geschiedenis van ons land van 'hunebed tot heden'! Krijg alvast een indruk via de trailer.