zondag 24 december 2017
Stadsmuseum Lier in transitie
Het stadsbestuur van Lier - provincie Antwerpen - schreef een pitch uit voor het ontwerpen en uitvoeren van een museale invulling voor Stadsmuseum Lier. En die wonnen we - samen met ontwerpstudio Pronk!

‘Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly’ was tot voor kort een traditioneel kunstmuseum. Dit jaar gaat het de transitie maken naar een stadsmuseum met als kerntaak: het verbinden van mensen. Een toegankelijk museum, betrokken en bewust van zijn maatschappelijke rol.
Het nieuwe museum gaat een afgewogen mix communiceren van de bestaande collectie en gebeurtenissen van vroeger met hedendaagse kunst, verhalen en belevenissen van nu. Om zo niet alleen een grotere doelgroep aan te spreken, maar ook een zo compleet mogelijk beeld weer te geven van de stad Lier, zijn bewoners en zijn sociale netwerken.
Samen met Pronk en het museum hebben we in de loop van 2017 de storyline en content vertaald naar een definitief ontwerp. Momenteel zitten we in de afronding  daarvan en gaan we van start met het technisch ontwerp en de productie. Naar verwachting opent het vernieuwde museum na de zomer haar deuren.