zaterdag 23 september 2017
Canon van Nederland geopend!

Vanaf 23 september is in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de Canon van Nederland te zien: een reis door de geschiedenis van ons land, van hunebed tot heden.
Digitale media worden afgewisseld met authentieke, historische objecten. Spectaculaire 'filmsets' die in elkaar overlopen tonen tien verschillende tijdvakken, opgebouwd uit fragmenten van historische gebouwen en monumenten, waartussen de bezoeker vrij kan rondlopen. De 50 vensters van de Canon van Nederland zijn in deze tien tijdvakken verwerkt. Boven de decors worden op het plafond luchten geprojecteerd zodat de koepel - waarin de presentatie zich bevindt - uit één fascinerend historisch landschap bestaat.

Het Nederlands Openluchtmuseum gaf Heijmerink Wagemakers voorjaar 2016 de opdracht voor de ontwikkeling en realisatie van deze indrukwekkende, permanente tentoonstelling – naar ontwerp van Kossmann.Dejong.
Onze rol van design assist bij de uitwerking van het voorlopig naar het definitief ontwerp en de hele procesorganisatie daaromheen was er een waarbij onze expertise goed tot zijn recht is gekomen.
Ook de ontwikkeling en realisatie van het ontwerp zorgde voor een prettige uitdaging. De inbruikleenverstrekking van waardevolle collectiestukken door het Rijksmuseum maakte dat de flinke hoeveelheid vitrines, die deel uitmaken van het interieurontwerp, aan een complex programma van eisen moeten voldoen. Daarbij zijn ze volledig in het decor geïntegreerd, maar staan ze tegelijk ook allemaal los. Best een opgave voor onze engineers!
Kortom; we zijn er apetrots op dat we onze naam mogen verbinden aan deze spectaculaire tentoonstelling!