maandag 16 oktober 2017
Herinrichting FOMU
De tentoonstellingsruimte, de bibliotheek en de bijbehorende kantoorruimte op de eerste verdieping van het FOMU zijn toe aan een grondige vernieuwing. De wens is om al deze verschillende functies op een logische manier samen te brengen. Uitnodigend en overzichtelijk.

Het Fotomuseum Antwerpen is hét expertise- en ontmoetingscentrum in Vlaanderen voor actuele en historische fotografie in al z’n vormen. Het museum bevordert de passie voor en de kennis over fotografie bij een breed publiek in Vlaanderen.
Samen met ontwerpstudio Pronk hebben we een pitch uitgebracht voor deze design en build-vraag. Én de opdracht verworven! Pronk schetste een ontwerp dat mooi aansluit bij de (eerder door hen ontworpen) ruimtelijke en visuele beeldtaal van het Fotomuseum.
Inmiddels is het ontwerp in de definitieve fase en gaan we aan de slag met de engineering. Op locatie is ondertussen gestart met de bouwkundige aanpassingen. Naar verwachting leveren we ons werk in februari 2018 op, waarna het museum de vernieuwde ruimtes in gebruik kan nemen.