dinsdag 13 februari 2018
Nieuwe hoofdattractie Heineken Experience
Het hart van de Heineken Experience Amsterdam is een spectaculaire, nieuwe attractie rijker. De laatste innovaties in ruimtelijke storytelling hebben er een plek in gekregen. Bovendien is de capaciteit vergroot, waarmee een belangrijke wens van Heineken in vervulling is gegaan; de stroom van bijna 1 miljoen bezoekers per jaar wordt vloeiender door de Amsterdamse experience geleid en de wachttijden zijn korter geworden.

NorthernLight verwierf de prestigieuze opdracht met een indrukwekkend concept en bedacht het complete ruimtelijke en visuele ontwerp voor de brand experience ‘Brew You Ride’. In deze audiovisuele reis ervaar je Heineken in vijf etappes: vanaf het brouw- en bottelproces tot aan het wereldwijd genieten van een biertje met je vrienden.

Heijmerink Wagemakers kreeg rond de zomer in 2017 opdracht voor het projectmanagement over de technische ontwikkeling van het ontwerp en ook voor de realisatie ervan. Bovendien waren wij verantwoordelijk voor de coördinatie van de bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Het integreren van de vele verschillende disciplines en de realisatie ervan binnen een halfjaar, vormde voor ons een mooie uitdaging.
De 'Brew You Ride' is sinds 22 januari 2018 geopend voor publiek.