zaterdag 27 januari 2018
Smurfit Kappa breidt experience uit
Eind vorig jaar kreeg Heijmerink Wagemakers de design en build-opdracht voor een uitbreiding van de bestaande brand experience bij Smurfit Kappa Oosterhout.

Smurfit Kappa – een Ierse multinational met vestigingen in 35 landen, waaronder ook een aantal in Nederland – is één van ’s werelds toonaangevende producenten van duurzame, op papier gebaseerde verpakkingsmaterialen.
De vestiging in Oosterhout werd al in 2015 verrijkt met een experience centre. Klanten kregen (en krijgen) hiermee toegang tot processen die uniek zijn voor de verpakkingsindustrie.
In 2017 besloot het bedrijf tot verdere uitbreiding op de begane grond. De bestaande experience- ruimte is nu vooral gericht op retail-klanten. Deze customer journey wilde Smurfit Kappa uitbreiden met een focus op het productenaanbod, dat specifiek gericht is op industriële klanten en distributiebedrijven.
In samenwerking met Mars Interieurarchitecten vertaalde Heijmerink Wagemakers de concept-ideeën van Smurfit Kappa en werkte deze uit naar een definitief ontwerp.
Momenteel integreren we de bouwkundige en  installatietechnische ingrepen met de inrichting van de experience. Dit alles doen we binnen één taakstellend budget; van vloer tot verlichting, van standaard tot maatwerk.
Begin maart is de uitbreiding in Oosterhout klaar voor gebruik.