dinsdag 22 mei 2018
Op 18 mei deuren geopend voor patiëntjes bij PMC Utrecht
Het Prinses Máxima Centrum te Utrecht is een nieuw, landelijk ziekenhuis dat 100% de strijd tegen kinderkanker aangaat. Een bijzonder ziekenhuis dat tegelijk ontwikkelingsgerichte zorg biedt voor de kinderen.

Heijmerink Wagemakers kreeg opdracht van (experiential environment-)ontwerper MMEK’ en het Prinses Máxima Centrum voor de ontwikkeling en realisatie van de ruim veertig bijzondere speel- en leerplekken die door het hele ziekenhuis zijn verspreid; plekken waar kinderen kunnen spelen, bewegen, ontdekken, en leren.
De exhibits bestaan uit allerlei objecten, variërend van een mechatronisch bedienbare bouwkraan tot een balancerende toren van Pisa. Van klauterplekken tot chill-banken, die zijn voorzien van een grote diversiteit aan digitale snufjes. Ook is er een Science Discovery Center, waar kinderen - onder begeleiding - spelenderwijs een beeld van hun ziekte krijgen en wat daartegen te doen is. In een lab-omgeving kunnen zij zelf allerlei proefjes doen en er staat ‘dummy’-behandelapparatuur, zoals bijvoorbeeld een MRI-scan. Hier ervaren zij laagdrempelig hoe het is om later tijdens hun behandeling in een echte MRI-scan te liggen.
Koningin Máxima zorgt in juni voor een feestelijke opening.