maandag 24 september 2018
Wish on wheels
Een iconische Airstream-caravan uit 1974 is de afgelopen maand bij Heijmerink Wagemakers omgebouwd naar een snoezelruimte.

Stichting Make a Wish vervult de liefste wens van ernstig zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar. Sommige kinderen hebben echter een zodanig geestelijke beperking dat zij zelf niet kunnen aangeven wat zij graag zouden willen. Speciaal voor hen heeft Stichting Make a Wish een rondreizende Snoezelcaravan laten ontwikkelen. In snoezelruimtes bevinden zich objecten die via geluid, beelden, aanraking, geur of smaak de zintuigen prikkelen. Dit leidt tot ontspanning en heeft een bewezen positief effect.
Make a Wish gaf ons opdracht om de Airstream-caravan totaal te strippen en om te bouwen tot een klimaatgeregelde ruimte waarbinnen de zintuigenprikkelende objecten worden geïnstalleerd. Basis vormt een waterbed, omgeven door sensorische ledverlichting, een spiegel met dieptetunnel-effect, enzovoort.
De buitenkant kreeg een volledig nieuw, in-het-oogspringend jasje. De behuizing van de vintage Airstream is rond en krom, dus al het meubilair dat we erin bouwden is maatwerk pur sang. Bovendien: een loodzwaar, ‘onstabiel’ waterbed transporteren in een rondreizende caravan vraagt om doordachte engineering.  
In het weekend van 22-23 september 2018 is de caravan feestelijk in gebruik genomen.© Heijmerink Wagemakers