maandag 8 oktober 2018
Crowdfunding: Strijd tegen stijgende zeespiegel!
De aarde warmt sneller op dan ons lief is, maar we doen er nog te weinig aan. In de rondreizende escaperoom ‘Blue Mirror’ word je uitgedaagd de strijd aan te gaan met de stijgende zeespiegel. Een dichtbij-je-bed-show die je wakker schudt. Kom in actie. Investeer in de Blue Mirror.

In escaperoom Blue Mirror ga je op reis naar de toekomst: Nederland over pakweg 30 jaar.
De Blue Mirror is een soort world control room, waarin je de kans krijgt om alle factoren die invloed hebben op klimaatverandering aan te passen door aan de ‘knoppen van de wereld’ te draaien. Dit kan via uitdagende puzzels, snelheid en goede samenwerking. Maar… je zit ook in een tijdmachine. Elke 5 seconde gaat er een seizoen voorbij. Binnen enkele minuten worden de gevolgen van klimaatverandering voelbaar: het wordt warmer, gaat stormen en voor je het weet begint het water - ja water! - aan je voeten te stijgen. Lukt het je om binnen 10 minuten het jaar 2050 met droge sokken te halen?
Initiatiefnemer is Sherlocked: de eerste ontwerper van het wereldberoemde escaperoom-concept. Blue Mirror is niet alleen entertainment. Onder het motto ‘wie niet horen wil, moet maar voelen’ voert Sherlocked actie om gezamenlijk het tij te keren.
Escaperoom Blue Mirror gaat op reis langs manifestaties, beleidsmakers en festivals.  De ontwikkeling van Blue Mirror is complex. De experience reist immers de wereld over vol met geavanceerde techniek aan boord. Daarnaast moet de installatie tientallen keren per dag op een veilige manier onderlopen met water. Dit vraagt om duurzame investeringen en vakmanschap en dat kost geld. Dus: kom in actie en investeer mee in de strijd tegen de stijgende zeespiegel!