maandag 3 december 2018
Vernieuwd Jenevermuseum in GinCity
Bij het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam zijn we van start gegaan met de voorbereidingen voor de complete herinrichting van de museumzalen op de eerste en tweede verdieping.

In een design & build-samenwerking met Tinker Imagineers nemen we de museumzalen van de voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij op de schop. Het defintief en technisch ontwerp zijn klaar. Inmiddels zijn we met de productie begonnen.

Schiedam staat te boek als de Jeneverstad van de wereld en wordt daarnaast steeds vaker GinCity genoemd. Dit dankzij de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins (en jenevers) te ontwikkelen.
In de te vernieuwen tentoonstellingen komen jenever, Schiedam als jeneverstad én de marketing rondom jenevermerken centraal te staan. De branderij, de bottelarij en vatenopslag blijven daarbij deel uitmaken van het museum. 
De museumzalen op de 1e en 2e verdieping zijn sinds 1 februari tijdelijk gesloten. Voordat de Nationale Museumweek (8-14 april) van start gaat, is het complete museum weer toegankelijk voor publiek.


© Tinker