maandag 3 december 2018
Vernieuwd Jenevermuseum in GinCity
Bij het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam zijn we van start gegaan met de voorbereidingen voor de complete herinrichting van de museumzalen op de eerste en tweede verdieping.

In een design & build-samenwerking met Tinker Imagineers nemen we de museumzalen van de voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij op de schop. Het tentoonstellingsconcept en schetsontwerp hebben inmiddels vaste vorm.

Schiedam staat te boek als de Jeneverstad van de wereld en wordt daarnaast steeds vaker GinCity genoemd. Dit dankzij de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins (en jenevers) te ontwikkelen.
In de te vernieuwen tentoonstellingen komen jenever, Schiedam als jeneverstad én de marketing rondom jenevermerken centraal te staan. De branderij, de bottelarij en vatenopslag blijven daarbij deel uitmaken van het museum. 
Begin 2019 gaan de museumzalen hooguit twee maanden dicht. Voordat de Nationale Museumweek (8-14 april) van start gaat, is het museum weer toegankelijk voor publiek.


© Mike Bink