Heijmerink Wagemakers, HWVA, Universiteit Utrecht, Hortus, Orangerie, Mars Interieurarchitecten
Universiteit Utrecht
De voormalige Orangerie van de Universiteit Utrecht is gelegen aan de binnentuin van de oude Hortus aan de Lange Nieuwstraat te Utrecht. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen. De Orangerie doet dienst als museumcafé, de verdieping als studiezaal en de zolder als expositieruimte. Heijmerink Wagemakers realiseerde de interieuronderdelen. De drie enorme rietmanden, die fungeren als verlichtingsobjecten, organiseren de ruimte zoals de oranjebomen dat ooit deden.

Marcel van der Veer van Mars Interieurarchitecten over de samenwerking: "Heijmerink Wagemakers heeft hier laten zien over een hoog oplossend vermogen te beschikken. In een plezierige samenwerking hebben wij tegen een concurrerende prijs een gedetailleerd ontwerp gerealiseerd".


 
OPDRACHTGEVER: Universiteit Utrecht | ONTWERP: Mars Interieurarchitecten | ENGINEERING EN BOUW: Heijmerink Wagemakers

 


 


< vorige volgende >